Czekoladowe kuleczki z truskawkami

Czekoladowe kuleczki z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    30 dag
  • kremówka

    200 ml
  • truskawki świeże

    6
  • kakao

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy na parze z masłem , dodać podgrzaną śmietankę i wymieszać . Wstawiamy do lodówki do stężenia , masę nabieramy łyżeczką formujemy kulki i obtaczamy w kakao, wstawić w chłodne miejsce. W ładnym naczyniu układamy truskawki przekrojone na pół a na nich czekoladowe kuleczki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

22.04.2011 11:31
pewnie są wyśmienite w smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat