Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe kule

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 gram
mleko 3,2% 1/4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
mleko w proszku 200 gram
płatki kukurydziane 120 gram
amarantus ekspandowany 100 gram
żurawina suszona 100 gram

Porada

Kule czekoladowe przygotowałam z dodatkiem płatków kukurydzianych, oraz żurawiny. Ładnie się prezentują i stanowią smaczną słodką przekąskę do kawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe kule

W rondlu roztapiamy masło z cukrem , kakao i wodą, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostudzenia. Wsypujemy mleko w proszku i mieszamy. Dodajemy suszoną żurawinę, płatki kukurydziane oraz zboże ekspandowane, wszystko mieszamy. Z masy formujemy okrągłe kule, układamy je na tacy wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 08.01.2017 18:23
Świetne :)
Ania321 08.01.2017 17:39
muszą być pyszne :)
Iwusia 08.01.2017 17:33
idealne do kawusi
bertpvd 08.01.2017 16:35
wspaniały smakołyk
MagdalenaIC 08.01.2017 16:15
Ciekawe jak smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak