CZEKOLADOWE CIASTO RAZOWE Z DAKTYLAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka razowa

    1 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • kakao

    3 łyżki
  • mleko

    2/3 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • olej z pestek winogron

    1/4 szklanki
  • daktyle

    120 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

· Daktyle pokroić na mniejsze cząstki.
· Do miski wsypać suche składniki, potem mokre, a na koniec daktyle. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki.
· Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.
· Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Kroić po wystudzeniu.
· SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 09.10.2016 20:45
Super ciacho
Margo1 21.06.2015 19:17
Fajne ciasto,podoba mi się
Grażyna13 08.08.2014 21:04
Podoba mi się :)
kate.500 04.08.2014 21:19
pyszne ciasto
Pietruszka 18.06.2014 11:21
ciekawe ciasto
Motorek 16.05.2014 21:22
bardzo fajne ciasteczka
kate.500 03.05.2014 00:31
pyszne ciasto
Jodaj 29.04.2014 16:14
super ciasto :)
Ela15 26.04.2014 13:14
fajny pomysł
Róża1 09.04.2014 12:56
wspaniały pomysł !!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat