Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka razowa
1 1/2 szklanki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
cynamon
1 łyżeczka -
kakao
3 łyżki -
mleko
2/3 szklanki -
jajko
2 sztuki -
olej z pestek winogron
1/4 szklanki -
daktyle
120 gram
Sposób przygotowania
· Do miski wsypać suche składniki, potem mokre, a na koniec daktyle. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki.
· Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.
· Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Kroić po wystudzeniu.
· SMACZNEGO !!!
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)