Czekoladowe ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    115 gram
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    1 szklanka
  • kakao

    1/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i jajkiem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia oraz sól. Ciasto dokładnie wymieszać przy użyciu łyżki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i zostawiając duże odstępy kłaść porcję ciasta (1 łyżka), ciasto jest dosyć gęste.
Piekarnik nagrzać do temp.170st i piec w nim ciasteczka do 20 min.
Po upieczeniu zostawić na blaszce jeszcze około 5 minut, aby stwardniały i dopiero je zdjąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 14.09.2013 09:46
aż mi się takich ciach zachciało :)
ziutula 16.08.2012 22:20
dobre do maczania w kawie...
tessinka 16.08.2012 21:24
Ale czekooooladowe mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat