Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe chili con carna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielone 250 gram
por 1/4 szt
cebula 1/2 szt
papryczka chili 1 szt
czekolada gorzka 1/2 szt
przecier pomidorowy 300 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 30% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe chili con carna

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym oleju podrumieniamy cebulę, por oraz mielone.
Krok 1 - Czekoladowe chili con carna foto
2
Jak mielone będzie już brązowe dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat, przyprawy, bazylię oraz pokrojoną w kostkę papryczkę chili (razem z pestkami).
Krok 2 - Czekoladowe chili con carna foto
3
Na samym końcu dodajemy fasolkę oraz pokruszoną w kostki gorzką czekoladę. Podawać po rozpuszczeniu czekolady. Na wierzch chili con carna kładziemy łyżkę śmietany (koniecznie! od razu lepiej smakuje).

PROPOZYCJA PODANIA
Z ziemniakami oraz sałatką w sosie czosnkowym.
Krok 3 - Czekoladowe chili con carna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.11.2012 14:45
na pewno bardzo smaczne;)
IwonaKa 27.11.2012 16:11
świetny przepis
V_kuchareczka 27.11.2012 16:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak