Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki z wiśniami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

miękkie masło
125 gram
cukier drobny
180 gram
jaja
2 sztuki
mąka
220 gram
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
kakao
2,5 łyżki
mleko
0,5 szklanki
czekoladowa lukrowa polewa do ciast
1 sztuka
wiśnie
200 gram
draże
1 kakaowe

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki z wiśniami

Wiśnie odmróź, opłucz i osusz na sitku. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, ciągle miksując. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i kakao, dodawaj stopniowo do masy, na przemian z mlekiem. Foremki do babek posmaruj odrobiną masła i oprósz mąką. Przelej masę (do 2/3 objętości foremki) i powtykaj ciasto wiśnie. Piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone babki wyjmij z foremek i polukruj gotową czekoladową polewą do ciast. Udekoruj kolorowymi drażetkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.12.2010 20:28
musi być smaczne bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak