Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Czekoladowa wyspa"

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 500 ml
kakao 5 łyżek
cukier 7 łyżek
czekolada mleczna 200 g
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: "Czekoladowa wyspa"

Wlewamy wodę do garnka i dodajemy połamaną czekoladę, podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy kakao i cukier, mieszamy na gładką masę. Cedzimy i wlewamy wódkę. Dokładnie mieszamy i przelewamy do butelek. Wstrząsamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 01.08.2014 11:40
Na pewno smakije pysznie.
caralajna 31.07.2014 14:26
jak dotrzeć na tą wyspę, proszę o mapę ;)
Christopher 31.07.2014 10:14
Ania84,widzę że specjalizujesz się w kremowych potrawach i takich jak lubię.
Mniam 31.07.2014 06:45
Pyszny trunek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak