Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa rolada z kremem malinowym
Białka z cukrem ubijamy na sztywno,dodajemy żółtka,mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy też kakao. Pieczemy biszkopt w 180 stopniach.
Krem:
Jaja ubijamy na parze z 3/4szklanki cukru przez około 10minut. Margarynę zaś ucieramy z resztą cukru i sokiem malinowym (ja użyłam własnej roboty). Do margaryny dodajemy powoli masę jajeczną dalej ucierając. Dodajemy też 3/4 słoiczka malin i połowę startej białej czekolady.
Biszkopt smarujemy dżemem malinowym,wykładamy krem, rozsmarowujemy na biszkopcie i posypujemy pozostałymi malinami. Zwijamy w roladę. Zaciskamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po ściągnięciu folii dekorujemy według upodobań. Ja udekorowałam odłożonymi dwoma łyżkami kremu i połową startej czekolady;)