Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowa muffina

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
czekolada mleczna 100 gr
olej 1/2 szklanki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowa muffina

czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej.
W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki
W drugim naczyniu roztrzepać jajka, dodać olej i jogurt. Dokładnie wymieszać.
Połączyć składniki z obu naczyń.
Wymieszać, do połączenia składników.
do rozpuszczonej czekolady dodać połowę ciasta i wymieszać.
papier do pieczenia pociąć na kwadraty i wyłożyć formę.
do foremek nakładać ciasto jasne następnie ciasto ciemne do 3/4 wys. foremki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około25 minut.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.04.2014 19:44
Pyszne do kawki :-)
Krysia_S 23.04.2014 21:13
Na pewno są pyszne ;)
Jadwiga/Jaga85 23.04.2014 15:05
Pyszne musiały być:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak