Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z nadzieniem kokosowo-pomarańczowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 60 gram
czekolada gorzka 40 gram
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
sok z jednej pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z nadzieniem kokosowo-pomarańczowym

Wykonanie




Czekolady połamać na mniejsze kawałki i stopić w kąpieli wodnej.

Wiórki wymieszać z cukrem i sokiem z pomarańczy.

Foremki na czekoladki wysmarować trzykrotnie cienką warstwą czekolady

za każdym razem odstawiając na 5 minut do zamrażarki.

Wypełnić czekoladki nadzieniem i wysmarować resztą czekolady.

Odstawić na godzinę do zamrażarki.




Delikatnie wyjąć czekoladki z foremek.




SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.09.2013 09:29
wspaniałe Olu te Twoje czekoladki:-)
Katarzyna34 04.02.2013 14:03
Muszę kiedyś wypróbować bo wygladaja bardzo zachęcająco
Iwona56 04.02.2013 09:30
super
Beata61 03.02.2013 20:14
Kusicie tymi czekoladkami :P Muszę sobie w końcu zakupić takie foremki...
Beata61 03.02.2013 20:14
Kusicie tymi czekoladkami :P Muszę sobie w końcu zakupić takie foremki...
jordi 03.02.2013 20:02
trafiony pomysł i szybki do realizacji
Milena87 03.02.2013 19:44
wyglądają apetycznie
gosia56 03.02.2013 19:42
napewno pycha muszę tez zrobić.
zielonamorelka 03.02.2013 19:42
o z takim nadzieniem jeszcze czekoladek nei robilam-niedlugo kogos nimi obdaruje jak tylko bedzie okazja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak