Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Na czekoladki

gorzka czekolada 150 g

NADZIENIE

ajerkoniak 20 ml
biała polewa 40 g
frużelina jagodowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym

Kroki postępowania

1
Do garnuszka wsypać 50 g czekolady, rozpuścić czekoladę nad parą wodną.
Krok 1 - Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym foto
2
Za pomocą pędzelka wysmarować czekoladą, dno i boki foremek, odstawić do lodówki do stężenia.
W tym czasie przygotować nadzienie. Do metalowego garnuszka wlać ajerkoniak, dodać białą polewę, mieszając nad parą wodną, doprowadzić do rozpuszczenia polewy i połączenia składników, ostudzić.
Następnie nadzienie nałożyć w czekoladowe wgłębienie, wstawić do lodówki.
Krok 2 - Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym foto
3
Rozpuścić pozostałą czekoladę, ostudzić, zalać wierzch czekoladek, odstawić do całkowitego stężenia.
Krok 3 - Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym foto
4
Ostrożnie wyjmować czekoladki z foremek. Ja nie miałam sylikonowych foremek, więc zrobiłam je w plastikowej foremce.
Krok 4 - Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.08.2016 13:26
dobre słodkości do kawy
mirosława4 17.08.2016 12:13
domowe najlepsze
Maridka19 17.08.2016 09:27
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak