Czekoladki z likierem pomarańczowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    1 tabliczka
  • czekolada biała

    0,5 tabliczki
  • śmietanka kremowa

    30 ml
  • sok z pomarańczy

    3 łyżki
  • likier pomarańczowy

    10 ml
  • skórka z pomarańczy

    do smaku
  • barwnik pomarańczowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Temperujemy ją.
Pędzelkiem dokładnie rozprowadzamy czekoladę w każdym zakamarku silikonowej formy. Odstawiamy do zamrażarki i tak jeszcze 1-2 razy.

Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę, sok z pomarańczy, świeżą skórkę z pomarańczy, barwnik i dokładnie mieszamy. Łyżeczką nakładamy nadzienie do foremek i odstawiamy do zamrażarki, pod koniec nakładamy resztę mlecznej czekolady i ponownie odstawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (48)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.03.2016 19:23
wyglądają wręcz idealnie i to zdjęcie :)
kate.500 11.11.2014 18:16
pysznie wygladaja
misiek4286 21.07.2014 16:28
mniamm jadłbym
Motorek 18.05.2014 14:42
ale pyszności
Klausia 06.05.2014 17:15
wyglądają obłędnie :)
Katarzyna/kate1980 24.04.2014 22:15
koniecznie muszę takie zrobić
rosik93 24.04.2014 16:27
Apetycznie czekoladki
cukiereczek 22.04.2014 18:03
idealne na prezent
dorrota 15.04.2014 16:12
genialny pomysł:)
mirosława4 14.04.2014 20:50
prezentują się wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat