Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
gorzka czekolada
1 tabliczka -
czekolada biała
0,5 tabliczki -
śmietanka kremowa
30 ml -
sok z pomarańczy
3 łyżki -
likier pomarańczowy
10 ml -
skórka z pomarańczy
do smaku -
barwnik pomarańczowy
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Czekoladki z likierem pomarańczowym
Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Temperujemy ją.
Pędzelkiem dokładnie rozprowadzamy czekoladę w każdym zakamarku silikonowej formy. Odstawiamy do zamrażarki i tak jeszcze 1-2 razy.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę, sok z pomarańczy, świeżą skórkę z pomarańczy, barwnik i dokładnie mieszamy. Łyżeczką nakładamy nadzienie do foremek i odstawiamy do zamrażarki, pod koniec nakładamy resztę mlecznej czekolady i ponownie odstawiamy.
Komentarze (48)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (38)