Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z likierem bananowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada deserowa 150 gram
czekolada biała 70 gram
likier bananowy 3 łyżka
biały pisak cukrowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z likierem bananowym

Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej, wysmarować nią dokładnie silikonową foremkę odłożyć do lodówki i powtórzyć to jeszcze dwa razy. Białą czekoladę rozpuścić i wymieszać dokładnie z likierem. Nadzienie przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć je do czekoladek, łyżeczką wypełnić foremkę do pełna czekoladą deserową i ponownie odłożyć foremkę do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady. Wyciągnąć czekoladki i udekorować je pisakiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 02.01.2013 09:06
jak zawsze super przepis, piękne podane potrawy i super fotki!! gratuluję i skrycie zazdroszczę talentu :)
Juleczka20 01.01.2013 20:44
smakowite te czekoladki
Kasnaj 01.01.2013 20:37
wyglądają rewelacyjnie mega w większych marketach na dziale z lukrami są w pudełku takie pisaczki lukrowe :)
meg1984 01.01.2013 20:21
gdzie można kupić taki pisak?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak