Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na ciasto
-
cukier puder
140 g -
olej
2 łyżki -
mus jabłkowy
255 g -
mąka tortowa
260 g -
kakao
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
sól
1 szczypta -
cukinia
250 g (1 wieksza sztuka) -
czekolada deserowa
90 g
Dodatkowo
-
tłuszcz do formy
-
mąka krupczatka
1-2 łyżki (do posypania formy)
Sposób przygotowania
Do mąki dodajemy mus jabłkowy, cukinię i czekoladę i dokładanie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 80-90 minut do tzw. suchego patyczka.
Gdy ciasto lekko przestygnie wyjmujemy je z foremki.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się