Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1/2 tabliczki
czekolada biała 1/4 tabliczki
galaretka
papilotki do babeczek małe

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z galaretką

Kroki postępowania

1
W szklance wrzącej wody rozpuścić galaretkę i odstawić, czekolady należy zetrzeć na tarce do małych miseczek i rozpuścić je w kąpieli wodnej Przy pomocy pędzelka nanosimy czekoladę gorzką na przemian z czekoladą białą na boki papilotek, odstawiamy na chwilkę do zamrażalki
Krok 1 - Czekoladki z galaretką foto
2
w momencie w którym galaretka zaczyna tężeć uzupełniamy zastygnięte czekoladowe papilotki do około3/4 wysokości
Krok 2 - Czekoladki z galaretką foto
3
Gdy galaretki zastygną zalewamy całość czekoladą i odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Krok 3 - Czekoladki z galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.11.2013 21:28
świetny pomysł na efektowny i pyszny deser
Łukasz15 09.03.2013 09:39
rewelacyjne babeczki
Aleksandraa 04.02.2013 11:57
świetne
rjustysia 18.11.2012 12:41
bardzo mi się podoba pomysł oblewania papilotek, można uzyskać świetną mieszaninę kolorów na każdej czekoladce
Magula 12.11.2012 08:16
fajny pomysł
adelajda 12.11.2012 07:52
domowe najlepsze !
Konczi 06.11.2012 05:43
polecam te czekoladki są pyszne i takie nasze domowe :D
czarnyaniol1990 05.11.2012 20:43
swietny pomysł :)
cooleczka 05.11.2012 19:44
fajne
sylwia / sytofala 05.11.2012 19:39
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak