Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 sztuka
czekolada gorzka 6 kanek
galaretka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z galaretką

Czekoladę połamać na kanki. Wrzucić do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej (w garnku zagotować wodę, gdy zacznie wrzeć zdjąć z ognia i wstawić miskę, odczekać chwilę aż się czekolada rozpuści).
Foremkę silikonową smarujemy rozpuszczoną czekoladą (najlepiej pędzelkiem)- spód i boki dość grubo. Wstawiamy do lodówki, gdy czekolada stwardnieje wyjmujemy wlewamy do foremki galaretkę i znowu wstawiamy do lodówki. Na koniec wyjmujemy i smarujemy wierzch czekoladą. Odstawiamy do lodówki, żeby stwardniało. Delikatnie wyjmujemy i delektujemy się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 26.10.2012 19:41
pyszne
adelajda 05.08.2012 19:47
domowe są super !
Konczi 05.08.2012 08:22
mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak