Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki sezamowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 180 g
czekolada gorzka 20 g
ziarna sezamu 40 g
mleko skondensowane niesłodzone 4 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka

Porada

Czkoladki dobrze wychodzą z foremek , jak nie to proponuję na moment zanurzyć je w gorącej wodzie.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki sezamowe

Czekolady rozpuszczamy nad parą wodną. Dodajemy mleko zagęszczone 7/5 %, wsypujemy ziarna sezamu .
4 foremki do typowych babeczek smarujemy olejem i napełniamy ciepłą czekoladą.
Wstawiamy do lodówki na min. 1/2 godziny, lub do zamrażalnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.08.2016 16:41
Pyszne moje smaki
Wiesława1 27.07.2016 22:12
Świetna propozycja
Jadwiga/Jaga85 22.01.2016 13:09
Super czekoladki!
marenka 22.01.2016 11:07
fajnie wygląda
Krystyna32 22.01.2016 07:32
apetyczne :)
Franciszek 22.01.2016 01:02
super deser do kawy
norweska20 21.01.2016 23:14
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak