Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladki bombonierki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
czekolada biała 1 tabliczka
mleko w proszku 1 łyżeczka
orzechy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladki bombonierki

Pyszne i smakowite :)

• w kąpieli wodnej roztopić :
o w pierwszej czekoladę mleczną i gorzką (razem jeśli lubicie słodkie to można użyć dwie mleczne)
o w drugiej czekoladę białą, którą wymieszamy z łyżeczką mleka w proszku


• w zależności od tego jakie chcemy mieć czekoladki:
o do sylikonowej foremki wlać do 2/3 czekoladę ciemną – dodać posiekane orzechy – zalać do końca czekoladą
o foremkę smarujemy pędzelkiem (tak aby pokryć czekoladą boki formy) wstawić do lodówki na ok 5 min i ponowić pędzlowanie. Następnie wlać białą czekoladę. Zamknąć ciemną czekoladą.
o białą czekoladę wlać do foremki – dodać ciemną i wymieszać wykałaczką.
• schłodzić w lodówce

smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 26.01.2013 17:01
bardzo ładne :)
GOSIA18 26.01.2013 16:25
rewelacyjne te czekoladki
Beata61 26.01.2013 13:33
i słodki prezencik gotowy :)
Andrzej8 26.01.2013 12:45
śliczne
Alex_M 26.01.2013 11:52
fajne :)
adelajda 26.01.2013 11:10
dobre !
Katarzyna34 26.01.2013 10:59
bardzo ładnie podane,
jasiek 26.01.2013 10:56
fajnutkie
gosia1988 26.01.2013 10:22
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak