Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na oleju kokosowym

3.0
(14)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej kokosowy 1/2 szklanki
miód 2-3 łyżki
kakao 1/4 szklanki
Dodatki: u mnie mała garść owoców liofilizowanych

Dodatki:

owoce 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na oleju kokosowym

Rozpuszczamy olej kokosowy. Ciepły olej przelewamy do miseczki, dodajemy miód (najpierw 2 łyżki) i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ciemne kakao, znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej miodu.

Mały pojemnik (u mnie kwadratowy) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy naszą masę.

Następnie na wierzch układamy/sypiemy ulubione dodatki – u mnie mała garść owoców liofilizowanych. Pojemnik z masą wkładamy do zamrażalnika na minimum 1– 1,5 godziny (czas zależy od zamrażalnika). Po tym czasie możemy zajadać się naszą zdrowszą wersją czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.05.2017 23:20
wygląda pysznie
Diana Rusiłowicz 03.05.2017 00:52
Lubię i robię taką.
benka 01.05.2017 18:15
podoba mi się pomysł
Aleksandra/Olcia 01.05.2017 11:07
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak