Czekolada na gorąco

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    200 ml
  • czekolada gorzka

    25 g
  • czekolada mleczna

    25 g
  • cynamon

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzać w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę. Mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać cynamon. Zamieszać.
Przelać do ogrzanej filiżanki. Podawać z biszkopcikami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 10.07.2011 18:08
Czekolada w moim ulubionym wydaniu.
Kate131 26.06.2011 09:17
pycha
Aniunia773 19.04.2011 12:43
pieknie i smacznie normalnie cud miod:)
ronald88 10.04.2011 13:29
pychotka
cukiereczek 15.03.2011 14:50
lubię to
Jastinka 03.03.2011 12:44
pycha
Jaheira11 03.03.2011 08:43
na zimne dni czekolada jak znalazł;)
eli82 01.03.2011 08:45
mniam
misiek123 28.02.2011 10:55
uwielbiam czekoladę do picia :)
stokrotka 26.02.2011 10:17
w sam raz na mroźną zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat