Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 5 dkg
czekolada gorzka 5 dkg
mleko 3,2% 300 mililitrów
śmietana 30% 200 mililitrów
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier kryształ 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco


Mleko i 100 mililitrów śmietany gotujemy. Dokładamy pokruszoną czekoladę. Gotujemy, mieszając. Dosypujemy łyżkę cukru,cukier waniliowy, mieszamy.Śmietanę z resztą cukru ubijamy na sztywno. Czekoladę nalewamy do szklanek. Dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy na gorąco.
SMACZNEGO!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.03.2015 09:12
Moja ulubiona
miodunka 03.03.2015 20:25
Super na zimne wieczory!!
Skotka 03.03.2015 15:11
Poprawiłaby mi humor:)))
luna76 03.03.2015 14:30
mmmmm, super!!!
Beatris 03.03.2015 14:08
Za taką czekoladą przepada cała moja rodzinka, pycha:)
Wacław 03.03.2015 12:44
lubię to !
mysza75 03.03.2015 11:22
jaka fajna na osłodę mniam
Krystyna32 03.03.2015 10:07
bardzo lubię
odjechana 03.03.2015 09:03
Uwielbiam czekoladę na gorąco! :)
Róża1 02.03.2015 23:38
przepyszna :-)
Internetowa Kuchnia 02.03.2015 23:22
mmm pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak