Czekolada domowa

Czekolada domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 gram
  • cukier

    3 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • mleko w proszku

    400 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekolada domowa

Margarynę z cukrem, mlekiem (płynnym) i kakao zagotowujemy, jednocześnie mieszając, aby wszystko się połączyło. Odstawiamy masę, aby lekko przestygła, a następnie dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy (można w tym celu użyć miksera).
Gotową czekoladę przekładamy do płaskich form silikonowych i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
jola91
Jeśli ktoś lubi może dodać bakalie, orzechy, herbatniki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Madzai 13.11.2015 11:44
Domowa najlepsza
slodkieniebo 13.11.2015 08:40
łał takiego przepisu na domowa czekoladę nie znałam ! :)
Marta1986 12.11.2015 23:54
pyszna czekolada
Łukasz15 12.11.2015 21:07
Musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat