Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada domowa

5.0
(122)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
cukier 3 szklanki
mleko 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
mleko w proszku 400 gram

Porada

Jeśli ktoś lubi może dodać bakalie, orzechy, herbatniki.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada domowa

Margarynę z cukrem, mlekiem (płynnym) i kakao zagotowujemy, jednocześnie mieszając, aby wszystko się połączyło. Odstawiamy masę, aby lekko przestygła, a następnie dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy (można w tym celu użyć miksera).
Gotową czekoladę przekładamy do płaskich form silikonowych i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 13.11.2015 11:44
Domowa najlepsza
slodkieniebo 13.11.2015 08:40
łał takiego przepisu na domowa czekoladę nie znałam ! :)
Marta1986 12.11.2015 23:54
pyszna czekolada
Łukasz15 12.11.2015 21:07
Musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak