Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarny piegusek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
kwaśne mleko 2 szklanki
oliwa 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: czarny piegusek

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao wymieszać w misce. Dodać do tego kwaśne mleko i oliwę. Wymieszać.
Piec w 180 stopniach 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.12.2013 15:17
dobre ciacho
mirosława4 31.10.2013 21:03
dobry ten piegusek
ankaryba 12.10.2013 00:06
mi smakuje :-)
m1monika 04.10.2013 12:03
fajna nazwa :-)
Bernadeta1 14.09.2013 11:02
szybkie ciasto
Rybciia 29.08.2013 07:58
fajny deser :-)
Katarzyna59 29.06.2013 20:49
fajne ciasto
Dorian 14.06.2013 08:10
pyszne ciasto
Seba 21.05.2013 08:00
uwielbiam ciasta
gacopierz23 12.05.2013 21:13
bardzo miękkie i delikatne
Ewelina38 02.04.2013 21:03
na kwaśnym mleku jeszcze nie piekłam
cooleczka 02.04.2013 09:01
świetne ciacho
M. Monroe 13.01.2013 22:52
pysznie się zapowiada !
Pani Domu 03.01.2013 16:01
fajny piegusek
Angelika10 21.12.2012 01:31
super
Dorota37 13.11.2012 08:48
ekstra
Bernadeta 12.11.2012 09:08
fajny piegusek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak