Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarne murzynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
margaryna 1/2 kostki
kakao 1 łyżka
dżem brzoskwiniowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne murzynki

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wyłożyć margarynę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać na tą margarynę. Później dodać cukier i wyrobić w powstałym kopczyku dziurkę. Wbić do niej jajka.
Krok 1 - Czarne murzynki  foto
2
Na sam koniec dodać kakao. Całość wyrobić na dość wolne i miękkie ciasto. Rozwałkować i pokroić w prostokąty.
Krok 2 - Czarne murzynki  foto
3
Na każdy nakładać dżem
Krok 3 - Czarne murzynki  foto
4
Składać wg uznania. Całość zapiekać w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Krok 4 - Czarne murzynki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak