Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg zmielony 500 g
cukier 3 łyżki
aromat cytrynowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka cytrynowa 2 sztuki
galaretka truskawkowa 2 sztuki
truskawki świeże 20-30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami

Tortownica 24-26cm
1 Ser zblendować lub zmielić w maszynce. Dodać cukier i kilka kropel aromatu cytrynowego. Rozetrzeć na gładką masę.
2 Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500ml gorącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody , odstawić do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie podgrzać ją w mikrofali lub na palniku. Płynną dodać do tężejącej galaretki.
3 Galaretkę z żelatyną przelać do masy serowej, krótko zmiksować. Całość przelać do tortownicy , wstawić do lodówki na minimum godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.07.2016 22:21
lubię takie serniczki
Diana Rusiłowicz 04.07.2016 01:30
Smaczny serniczek :)
Jolcia_90 01.07.2016 00:08
Iza zapraszam :)
Babeczka35 30.06.2016 19:34
Jola wpadam na serniczek. Pyszny musi być:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak