Cytrynowy łosoś z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    1 sztuka 0,8kg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    5 ząbków
  • pomidor

    1 sztuka
  • oliwa

    8 łyżek
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • cytrynka

    0,5 sztuki
  • pesto

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia oskrobać z łusek, osuszyć, od strony skóry ponacinać nożem, skropić cytryną, obsypać solą i pieprzem. Blaszkę polać oliwą i położyć łososia skórą do dołu. Z wierzch również doprawić solą, pieprzem i cytryną. Pomidora pokroić w 8-ki, cebulę w talarki, czosnek cały z łupinkami lekko rozgnieść i obłożyć do około łososia. Pesto rozrobić z 2 łyżkami wody i polać po łososiu.
Piec w nagrzanym piekarniku do 160 stopni przez około 30min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 03.03.2013 19:54
Doskonale przygotowana rybka.
Klausia 01.02.2013 16:04
to jest naprawdę smaczne :) satysfakcja gwarantowana :)
Mariusz10 30.12.2012 10:24
przepyszny
Kulinarna Ja 19.12.2012 21:26
Musi być boski!
Mysiunia 19.12.2012 18:23
wspaniały :) na pewno bardzo smaczne :)
adelajda 19.12.2012 16:33
rewelacyjnie wygląda i na pewno bardzo smaczny
misia53 19.12.2012 11:54
świetnie wygląda, aż chce się jeść
Paolcia 19.12.2012 11:12
oooooo ciekawy przepis
Konczi 19.12.2012 10:22
pyszność! wygląda smakowicie!
V_kuchareczka 19.12.2012 10:12
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat