Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy cytrynowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2 sztuki
woda 0,5 l
margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 2 sztuki
galaretka cytrynowa 1 sztuka
śmietana 30% 0,5 l
śmietan fix 3 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier puder 2 łyżki
herbatniki 1 paczka
rum trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy cytrynowiec

Kroki postępowania

1
Najpierw przygotwać biszkopt. Możecie zrobić tego, który znajduje się w mojej księdze (polecam!) lub skorzystać z własnego sprawdzonego przepisu. Rozmiar 23 x 28 cm
Krok 1 - Cytrynowy cytrynowiec foto
2
Proszek na galaretkę wymieszać z proszkiem na budyń. Do garnka wlać wodę, sok z 1 cytryny i dodać otartą skórkę. Zagotować i do wrzątku wsypać galaretkę z budyniem – dokładnie wymieszać. Wystudzić. Margarynę utrzeć i wymieszać z wystudzoną masą.
Krok 2 - Cytrynowy cytrynowiec foto
3
Ubić śmietanę z śmietan fixami i cukrem.
Krok 3 - Cytrynowy cytrynowiec foto
4
Troszkę soku z cytryny wymieszać z wodą. Skropić tym biszkopt. Wyłożyć masę cytrynową, następnie śmietanową i ułożyć ciasteczka. Skropić je rumem.
Krok 4 - Cytrynowy cytrynowiec foto
5
Z reszty soku z cytryny i cukru pudru zrobić lukier. Polać nim ciasto i gotowe!
Krok 5 - Cytrynowy cytrynowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 20.02.2013 07:18
fajny przepis :)
Juleczka20 14.01.2013 15:09
biore do siebie bo wygląda wspaniale:)
Amellia 03.01.2013 16:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak