Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe ucierane

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka pszenna 2,5 szklanki
jaja 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka czubata
cukier 1 szklanka
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ucierane

Kroki postępowania

1
Z cytryny wyciskamy sok. Ale uprzednio ścieramy z niej skórką przy użyciu tarki o drobnych oczkach.
Krok 1 - Cytrynowe ucierane foto
2
Miękką margarynę przekładamy do miski i miksujemy z cukrem do uzyskania jednolitej masy. Ciągle miksując wbijamy po jednym jajku. Następnie dodajemy połowę mąki.
Krok 2 - Cytrynowe ucierane foto
3
Do masy dodajemy sok ze skórką. Następnie pozostałą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - Cytrynowe ucierane foto
4
Ciasto przekładamy do blaszki i pieczemy około 45 minut w temp. 170 stopni.
Krok 4 - Cytrynowe ucierane foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Cytrynowe ucierane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 10.09.2013 12:35
Uwielbiam ciasta z cytryną!
Iwusia 07.06.2013 23:38
bardzo smakowicie się prezentuje
IKrakowianka 04.05.2013 22:02
świetne to ciasto
gusia1000 20.02.2013 00:16
Dobre jest takie.
Wafelek2601 10.02.2013 17:51
Pyszne ciasto, takie lubię
Paweł29 01.09.2012 20:42
Mm.
caralajna 05.08.2012 07:31
wspaniałe ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak