Cytrynowe naleśniki

Cytrynowe naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 Szklanka
  • jajko

    3
  • mleko

    3/4 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • skórki otartej z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • Nadzienie:

    200 g
  • ser biały

    200 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cytrynowe naleśniki

Z mąki, żółtek, mleka, soli i wody przygotować ciasto. Następnie dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni. Ser rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, skórkę z cytryny i cukier. Wszystko razem wymieszać. Nadzienie kłaść na usmażonych naleśnikach. Przed podaniem można je podsmażyć na złoty kolor i polać śmietaną lub serkiem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

ElizaT 22.06.2012 10:46
wierzę, że dobrze smakują
gottrina 19.02.2012 10:35
znakomite nalesniki, szczególnie podsmażone na masełku
Jaheira11 18.05.2011 23:43
takich jeszcze nie próbowałam- fajny pomysł...
novita26 05.05.2011 14:18
super
iwona332 07.02.2011 11:27
super
IlonaAlbertos 07.10.2010 00:48
Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Idealne na śniadanie.
Joanna120 22.09.2010 17:13
Warto wypróbować inny wariant naleśników!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat