Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa pasta z awokado

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 miękkie
cytryna 1
miód lipowy 1 łyżka
listki mięty opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa pasta z awokado

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyciągamy łyżeczką cały miąższ i przekładamy go do misy blendera z nożami. Do awokado dodajemy łyżkę miodu lipowego i wyciśnięty sok z 1 cytryny. Całość miksujemy blenderem na pastę. Dodatkowo możemy taką pastę zmiksować z listkami świeżej mięty. Podajemy np. z ulubionym chrupkim pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.03.2017 00:45
Jak ja lubie taką pastę mniam;)
Róża1 12.03.2017 13:56
Wspaniała pasta !!!!!!!! a jaki kolorek :-)
jagoda5913 12.03.2017 12:30
ładny kolorek wyszedł
Wafelek2601 12.03.2017 10:56
Od samego patrzenia chce się jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak