Cytrusowa marmolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarńcze

    1 kg
  • cytryna

    1 sztuka
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier żelujący

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze i cytryny obieramy i miksujemy na papkę. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na pół godziny co chwilę mieszając. Dodajemy cukier żelujący i gotujemy. Przekładamy do słoików i paateryzujemy 5 minut. Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 22.03.2012 09:35
świetna
caralajna 16.01.2012 22:29
idealna do ciast

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat