Cytrusowa marmolada

Cytrusowa marmolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarńcze

    1 kg
  • cytryna

    1 sztuka
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier żelujący

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Cytrusowa marmolada

Pomarańcze i cytryny obieramy i miksujemy na papkę. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na pół godziny co chwilę mieszając. Dodajemy cukier żelujący i gotujemy. Przekładamy do słoików i paateryzujemy 5 minut. Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ada-Gaba 22.03.2012 09:35
świetna
caralajna 16.01.2012 22:29
idealna do ciast

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat