Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowy biszkopt

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1/2 szkl
mąka tortowa 2/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy biszkopt

Kroki postępowania

1
Białka z jajek ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Pod koniec wsypać cukier cynamonowy.
Krok 1 - Cynamonowy biszkopt foto
2
Następnie ciągle ubijając dodać żółtka wymieszane z sokiem z cytryny i olej. Pod koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Cynamonowy biszkopt foto
3
Ciasto wylać do przygotowanej formy wyłożonej pergaminem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. ( biszkopt cynamonowy można wykorzystać jako blat do ciasta, rolady lub tortu)
Krok 3 - Cynamonowy biszkopt foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2014 17:06
Z pewnością wypróbuję. Do tego masa jabłkowa. Musi smakować.
caralajna 09.11.2012 07:38
fajny pomysł
Amellia 06.11.2012 09:34
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak