Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe króliczki
2. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Do mąki wbijamy jajka, dodajemy oba cukry, sól, margarynę, rozczyn i stopniowo wlewając mleko zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
4. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części. Każdą osobno wałkujemy, smarujemy rozpuszczoną i ostudzona margaryną, posypujemy cukrem i cynamonem. Ciasto rolujemy.
5. Roladę kroimy w cienkie plastry. Dodatkowo kroimy jeszcze dwa cieńsze plastry, z których formujemy uszy. Uszy dolepiamy do grubszego plastra i układamy na blaszce.
6. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
7. Króliczki ściągamy i odstawiamy do ostygnięcia.
8. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jedną stronę rodzynek smarujemy czekoladą i przyklejamy je do główki.
9. Gotowe! Smacznego!