Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe jabłuszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
miód prawdziwy 4 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe jabłuszka

Jabłka myjemy pod bieżącą wodą i ścinamy górną część (na naszą przykrywkę). Wydrążamy pestki ze środka i w powstały w ten sposób dołeczek do każdego jabłka dodajemy po łyżce miodu, odrobinie cynamonu i imbiru. Przykrywaną górną, ściętą częścią jabłka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika tak ok 160 stopni na 10 min. Po wyjęciu układamy na talerzykach ściągamy górną część jabłka i mamy pyszny i dietetyczny deserek dla całej rodziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 17.04.2014 16:43
zdrowy deser
Klausia 18.02.2014 15:25
lubię takie jabłuszka :)
dorrota 02.02.2014 14:57
świetny pomysl na deser
norweska20 30.01.2014 17:25
smakowity deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak