Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe crumble ze śliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 225 gram
masło 100 gram
cukier puder 110 gram
cynamon 1 łyżeczka
śliwki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe crumble ze śliwkami

ILOŚĆ: 4 porcje

Śliwki kroimy w połówki i pozbywamy się pestek, następnie kroimy jeszcze na pół każdą część i zasypujemy 60 g cukru pudru. Mąkę przesiewamy dodajemy pokrojone w niewielkie części masło, cynamon i pozostały cukier. Łączymy dłońmi do uzyskania grudek. Kokilki lub inne naczynia żaroodporne o poj. 250 ml smarujemy lekko masłem, wkładamy śliwki i zasypujemy kruszonką. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. godzinę do uzyskania złotego wierzchu. Podajemy z gałką lodów lub polane śmietanką 30%. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 10.10.2012 14:47
pycha
Ola1984 30.09.2012 08:50
Uwielbiam crumble - ze śliwkami najbardziej. Cudo!
Cukiereczek13 23.09.2012 13:57
świetny deser ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak