Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki wieprzowe lub cielęce

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nerek wieprzowych lub cielęcych (dużo lepsze)
po 1 marchewce i pietruszce 1/1
kawałek selera
biała część pora
ząbki czosnku 2 duże
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki wieprzowe lub cielęce

Nerki rozkroić, oczyścić i włożyc na kilkanaście godzin do zimnej wody. W tym czasie wode często zmieniać. Następnie odgotować przez ok.10 min, wodę odlać. Do garnka włożyć warzywa,kostkę rosołową, pieprz ziarn., liść laurowy i ziele ang., i czosnek, zagotować. Włożyć nerki i gotować do miękkości. Nerki wyjąć i pokroić w kostkę, wywar przecedzić. Zrobić rumianą zasmażkę z 2 łyżek mąki i tłuszczu ( ja wolę smalec). Podlać wywarem, mieszać dokładnie, tak by powstał sos. Doprawić wym. przyprawami wg gustu. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym. Można też podać z ziemniaczkami lub grubym makaronem! SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 18:04
Niestety nie jadam tego, ale ten kto lubi, to pewnie mu to smakuje.
Henryka2 21.10.2011 15:28
Może zdjęcie nie specjalnie zachęca do spróbowania, ale jesli sie dobrze wymoczy, nereczki są super! pozdrawiam!
Katarzyna74 21.10.2011 14:48
trochę nie dla mnie, ale mąż byłby zadowolony z takiego dania
caroline1983 15.03.2011 11:06
To prawda że kasza i ogórek to najbardziej pasują do tego dania
buksiak12 31.08.2010 14:48
fajny przepis
buksiak12 31.08.2010 14:48
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:09
super
Dorota71 31.08.2010 14:09
super
Dorota71 31.08.2010 14:08
super
Emilia22 31.08.2010 13:00
ciekawe jak smakuje
Emilia22 31.08.2010 13:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak