cynaderki w śmietanie

cynaderki w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • deże cebule

    3
  • mąka

    2 łyżki
  • szklanka śmietany

  • Szczypta przyprawy myśliwskiej

  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

  • tłuszcz do smażenia

  • nerki wieprzowe

    75 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekroić w dłuż na płasko każdą nerkę, wyciąć żyłki, a następnie kilkakrotnie wypłukać, wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować bez przykrycia 5 minut.. odcedzić i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podrumienić cebulę pokrojoną w krążki i przełożyć do garnka. Na patelnię włożyć nerki obsypane mąką i smażyć do zrumienienia na silnym ogniu. Przełożyć do garnka z cebulą, posolić, popieprzyć, zalać śmietaną i dusić ok. 20 minut. Podając posypać natką pietruszki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

01.03.2011 09:24
nigdy nie jadłam cynaderek i nie wiem czy się odważę. Gratuluję pomysłu

BozenA

23.12.2010 19:33
mmm

BozenA

23.12.2010 19:33
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat