Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Cycki" murzynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
mak 1 szklanka
wiórka kokosowe 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
mleko 1/2 litra
żółtko jajek 6
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: "Cycki" murzynki

Upiec biszkopt z 6 jaj.CIASTO KOKOSOWO-MAKOWE:Białka ubić z cukrem dodać szklankę wiórek kokosowych i szklankę maku(opłukać i przesuszyć).Piec w 180 stopniach przez 45 minut.MASA BUDYNIOWA:Szklankę mleka zagotować z cukrem a w drugiej szklance mleka rozpuścić mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i dodać żółtka i roztrzepać je,następnie dodać do gotującego się mleka,zmniejszyć gaz i gotować jeszcze 3 minuty ciągle mieszając.Zestawić budyń z ognia i połączyć z margaryną energicznie mieszając.
WARSTWY PRZEKŁADANIA:
1.Biszkopt
2.masa
3.ciasto kokosowo-makowe
4.masa
5.Biszkopty moczone w wódce lub galaretce
6.Polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DOROTA/PATI197799 23.10.2012 16:38
robie taki nazywam go pijakiem :)
Konrad1 23.10.2012 13:07
Robimy próbę w tym tygodniu
agnieszka214 23.10.2012 11:12
robiłam taki bardzo pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak