Ćwikła

Ćwikła

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    60 dag
  • starty chrzan

    4 łyżki
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    0,75 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ćwikła

Buraki umyć, ugotować ze skórką, następnie ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Kminek zalać niewielką ilością wrzątku, odstawić na 20 min., odlać wodę i dodać do buraków razem z chrzanem, cukrem i octem. Wymieszać, doprawić solą, włożyć do słoika i odstawić na 24 godz. Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Edyta-25 11.07.2011 19:02
pycha!!!
Magdalena80 07.05.2011 19:53
do obiadu super
Tika4444 30.03.2011 07:27
musi być pyszne
Tika4444 30.03.2011 07:27
musi być pyszne
Mariolka1 22.02.2011 23:24
do obiadku jak znalazł;)
AgaS10 06.02.2011 15:41
nigdy nie robiłam:)
szajba2 28.12.2010 14:10
mnie też nie
Mariposas 13.07.2010 21:43
A mnie ten kminek nie przekonuje
SmacznaPyza 20.05.2010 14:24
kminku do ćwikły jeszcze nie dodawałam - wypróbuję przy najbliższej okazji

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat