Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z porów z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 4 sztuki
ziemniaki 4 duże
cebula czerwona
ząbki czosnku 6
Cynamon cały Prymat kawałek
kurkuma o,5 łyżeczki
chilli 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 2 łyżeczki
kolendra 2 łyzeczki nasion
imbir 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 4 łyżki
ocet winny 1 łyzka
mleko kokosowe 1,5 szklanki
bulion 1/4 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z porów z ziemniakami

Na patelni upraż nasiona kminu i kolendry potem utłucz w moździerzu.Pory pokrój na 2-3 cm kawałki..Cebulę i czosnek posiekaj.Ziemniaki pokrój w kostkę i wrzuć na 6 w osolony wrzątek.Do rondla małego wrzuc cebulę ,zeszklij dodaj czosnek posiekany imbir.Potem dodaj ziemniaki i pory oraz cynamon.Smaż aż warzywa zbrązowieją,posyp przyprawami.Wlej ocet i skrop wodą lub wywarem i duś aż warzywa zmiękną.Wlej mleko potem podgrzewaj 6 min.wyjmij cynamon i dopraw.Podawaj z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak