Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z dynią i łodygą brokuła

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
cebula biała 1 sztuka
curry 3/4 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
dynia 60 g
brokuł (łodygi) 100 g (waga po obraniu)
mleko kokosowe 200 ml
olej 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z dynią i łodygą brokuła

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej razem z pokrojoną w dowolnej wielkości kawałki cebulą i przyprawami (oprócz soli). Smażymy ok. 5 minut na wolnym ogniu.

Następnie dodajemy pokrojone w niewielką kostkę łodygi brokuła i dynię. Dusimy razem pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.

Na koniec wlewamy mleko kokosowe, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 21.11.2016 09:43
na pewno pyszne danie ;)
Łukasz15 17.11.2016 22:54
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak