Curry z ciecierzycy i szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • szpinak świeży

    220 gram
  • cebula

    1
  • imbir

    2 cm
  • curry

    1 1/2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.
Warzywa oraz starty imbir przełóż na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż przez ok 2-3 minuty.
Następnie dodaj curry i wymieszaj. Smaż jeszcze przez chwilę, po czym dodaj wodę i szpinak. Smaż przez ok. 2 minuty.
Do zawartości patelni dodaj osączoną z zalewy ciecierzycę i pomidory z puszki.
Wymieszaj i smaż przez następne 5-8 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat