Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z ciecierzycy i szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
szpinak świeży 220 gram
cebula 1
imbir 2 cm
curry 1 1/2 łyżki
oliwa 2 łyżki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z ciecierzycy i szpinaku

Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.
Warzywa oraz starty imbir przełóż na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż przez ok 2-3 minuty.
Następnie dodaj curry i wymieszaj. Smaż jeszcze przez chwilę, po czym dodaj wodę i szpinak. Smaż przez ok. 2 minuty.
Do zawartości patelni dodaj osączoną z zalewy ciecierzycę i pomidory z puszki.
Wymieszaj i smaż przez następne 5-8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak