Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cieciorka konserwowa
1 puszka -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
szpinak świeży
220 gram -
cebula
1 -
imbir
2 cm -
curry
1 1/2 łyżki -
oliwa
2 łyżki -
woda
1/4 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Curry z ciecierzycy i szpinaku
Warzywa oraz starty imbir przełóż na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż przez ok 2-3 minuty.
Następnie dodaj curry i wymieszaj. Smaż jeszcze przez chwilę, po czym dodaj wodę i szpinak. Smaż przez ok. 2 minuty.
Do zawartości patelni dodaj osączoną z zalewy ciecierzycę i pomidory z puszki.
Wymieszaj i smaż przez następne 5-8 minut.
Komentarze (0)