Cukrowe wisienki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    1kg
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5dag
  • woda

    szkl
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • czerwony lub żółty barwnik

  • igły sosnowe

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę i kwasek rozpuszczamy w wodzie,podgrzewamy,ale nie gotujemy.Cukier puder wsypujemy do miski i stopniowo wlewamy ciepłą żelatynę.Mieszamy.Masę nabieramy łyżeczką,dłonią obtaczamy w pudrze,formujemy kuleczki i wbijamy w nie igiełki sosny.Odstawiamy by zastygły i zanurzamy w barwniku.Następnie obtaczamy w cukrze i układamy na tacy wyłożonej bibułą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat