Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru

5.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka
6
średniej główki
1/4
młodej kapusty
cukinia
1
pora
10 cm
łodygi selera naciowego
2
duże marchewki
3
ziemniaków ( po obraniu )
500 g
posiekanej natki pietruszki
2 łyżki
posiekanej natki selera
2 łyżki
posiekanego koperku
2 łyżki
ok. 3 l wody
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
słodkiej śmietany 18 %
3/4 szk
rabarbar
3 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wodę, dodać umyte skrzydełka i ugotować wywar. Gdy wywar się gotuje przygotować wszystkie warzywa,
Krok 1 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
2
czyli obrać, umyć i dowolnie pokroić, ale nie za grubo. Gdy wywar jest gotowy, dodać marchew, seler i por i gotować 5 minut. Potem dodać pokrojone najlepiej w kostkę ziemniaki, dodać przyprawy i dalej gotować 5 minut.
Krok 2 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
3
Na koniec wsypać pokrojoną kapustę, cukinię, rabarbar oraz posiekane natki i koper. Zupę gotować do miękkości warzyw, a potem w razie konieczności jeszcze doprawić.
Krok 3 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
4
Śmietanę zahartować wlewając do niej trochę zupy, wymieszać i wlać do zupy po czym wymieszać.
Krok 4 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
5
Gotową zupę nalewać do miseczek lub na talerze.
Krok 5 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.10.2013 22:31
ciekawy ten przepis
Katarzyna/kate1980 02.10.2013 21:02
świetny pomysł z tym rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak