Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka 6
średniej główki 1/4
młodej kapusty
cukinia 1
pora 10 cm
łodygi selera naciowego 2
duże marchewki 3
ziemniaków ( po obraniu ) 500 g
posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
posiekanej natki selera 2 łyżki
posiekanego koperku 2 łyżki
ok. 3 l wody
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
słodkiej śmietany 18 % 3/4 szk
rabarbar 3 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wodę, dodać umyte skrzydełka i ugotować wywar. Gdy wywar się gotuje przygotować wszystkie warzywa,
Krok 1 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
2
czyli obrać, umyć i dowolnie pokroić, ale nie za grubo. Gdy wywar jest gotowy, dodać marchew, seler i por i gotować 5 minut. Potem dodać pokrojone najlepiej w kostkę ziemniaki, dodać przyprawy i dalej gotować 5 minut.
Krok 2 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
3
Na koniec wsypać pokrojoną kapustę, cukinię, rabarbar oraz posiekane natki i koper. Zupę gotować do miękkości warzyw, a potem w razie konieczności jeszcze doprawić.
Krok 3 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
4
Śmietanę zahartować wlewając do niej trochę zupy, wymieszać i wlać do zupy po czym wymieszać.
Krok 4 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto
5
Gotową zupę nalewać do miseczek lub na talerze.
Krok 5 - Cukinio - kapuśniak z nutką rabarbaru foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.10.2013 22:31
ciekawy ten przepis
Katarzyna/kate1980 02.10.2013 21:02
świetny pomysł z tym rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak