Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z patelni z parmezanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
czosnek 2 ząbki
parmezan starty 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z patelni z parmezanem

Młodą i dość cienką cukinię myjemy i kroimy razem ze skórką w plasterki grubości ok 1,5 cm. Czosnek przecieramy przez praskę. Plasterki cukinii solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem. Odstawiamy na kilka minut. Na patelni rozgrzewamy cienką warstwę oliwy z oliwek i układamy na niej plasterki cukinii. Smażymy po kilka minut z dwóch stron, pod koniec posypujemy startym parmezanem i przykrywamy smażąc, aż ser lekko się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.04.2014 13:18
podoba mi się ten pomysł
sylwia_sl 02.04.2014 09:44
takiej cukinii nigdy nie robiłam - fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak