Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z kolendrą na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 5 szt
Zalewa:
woda 1 l
cukier 1/2 kg
ocet 10 % 1 szkl
sól 1 łyżka
Kolendra cała Prymat 2 łyżki
Na dno słoika:
koper baldachim

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z kolendrą na zimę

Na dno słoja kładziemy baldachim kopru, wkładamy plastry cukinii młodej (nie trzeba obierać ze skórki), lub wzdłuż /paski/. Wszystkie składniki z zalewy łączymy i zalewamy cukinię. Słoik zakręcamy i pasteryzujemy. Na zimę wyśmienita przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak