cukinia z boczkiem, ryżem i sosem pieczeniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • sól do smaku

  • Czosnek suszony Prymat

  • tłuszcz

  • przyprawa do masła

  • Sos pieczeniowy ciemny

  • boczek

    300 wędzony
  • ryż

    2 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obieramy skórki, kroimy na talarki mniej wiecej 2-3 cm , później talarki kroimy w kostkę , wrzucamy na gorący tłuszcz( rozpuszczałam masło i dodałam przyprawy do masła ) . dodajemy przyprawy i dusimy cukinie pod pokrywka.

Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy , podsmażony boczek (podgardle) dodajemy do cukini bez tluszczu. następnie gotujemy ryż .

Można dodatkowo podać z sosem pieczeniowym .

polecam serdecznie

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 29.04.2017 14:35
ciekawe danie
gusia1000 20.08.2012 21:01
Znakomite jedzenie.
octo 20.08.2012 15:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat