Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia z boczkiem, ryżem i sosem pieczeniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat
tłuszcz
przyprawa do masła
Sos pieczeniowy ciemny
boczek 300 wędzony
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia z boczkiem, ryżem i sosem pieczeniowym

Cukinie obieramy skórki, kroimy na talarki mniej wiecej 2-3 cm , później talarki kroimy w kostkę , wrzucamy na gorący tłuszcz( rozpuszczałam masło i dodałam przyprawy do masła ) . dodajemy przyprawy i dusimy cukinie pod pokrywka.

Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy , podsmażony boczek (podgardle) dodajemy do cukini bez tluszczu. następnie gotujemy ryż .

Można dodatkowo podać z sosem pieczeniowym .

polecam serdecznie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.04.2017 14:35
ciekawe danie
gusia1000 20.08.2012 21:01
Znakomite jedzenie.
octo 20.08.2012 15:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak