Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 szt
sól 2 łyżki
pieprz 7-8 ziarenek
ocet 1 szk
cukier 5 łyżeczek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
czosnek 5 ząbków
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 7-8 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w occie

Czosnek obrać i pokroić na grubsze plasterki. Cukinie umyć i pokroić w półplasterki, a następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą. Gotować przez 3 minuty, odcedzić. W osobnym garnku zagotować 2 litry wody wraz z octem i cukrem. Następnie dodać sól, cukier, gorczycę, pierz, ziele angielskie, czosnek oraz liście laurowe. Wszystko razem gotować przez około 4 minuty. 4 półlitrowe słoiki wyparzyć i osuszyć. Ułożyć w nich cukinię i zalać gorącą zalewą. Słoiki zakręcić i ustawić do góry dnem. Odstawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.11.2013 21:05
coś ciekawego i nowego
Wafelek2601 14.09.2013 09:21
Bardzo fajny przepis
olkaaa 23.08.2013 07:33
jeszcze takiej nie jadłam
caralajna 03.08.2013 08:01
o. coś nowego dla mnie :)
Katarzyna/kate1980 31.07.2013 22:29
robię podobną na zimę jest pyszna
Izabela77 29.07.2013 21:01
uwielbiam cukinię pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak