Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w naleśnikowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia ok 1 szt
olej
Panierka:
jajko 2 szt
mleko 1 1/4 szkl
mąka ok 1 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w naleśnikowej panierce

Cukinię obieramy i wykrawamy środki z nasionami. Oprószamy pieprzem albo jakimiś ziołami. Łączymy mleko z jajkiem i mąką (maki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto). Dodajemy szczyptę soli.
Przygotowaną cukinię obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Z nadmiaru tłuszczu osączamy na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak