Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
mięso mielone indycze 300 gram
pomidor 2 sztuki
ser feta 100 gram
sól i pieprz
oliwa

Porada

Aby zmniejszyć kaloryczność dania wybierz fetę do 12% tłuszczu.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana

Cukinie kroimy wzdłuż. Łyżeczką drążymy środek, tak aby przy skórce został ok. 1 cm miąższu. Mięso mieszamy z wydrążonym miąższem i pokrojonymi w kostkę pomidorami, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na łyżce oliwy z oliwek.
Cukinię nadziewamy farszem i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy ok. 20 min w temp. 180 stopni.
5-10 min przed zakończeniem pieczenia na cukinię kładziemy pokrojoną w plasterki fetę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.09.2014 14:59
lubię cukinię faszerowaną, ta na pewno jest świetna
Jagódka77 06.09.2014 14:38
właśnie zastanawiałam się jak jeszcze można nadziać cukinię
gacopierz23 02.09.2014 21:47
obiadek na czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak