Cukinia nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • mięso mielone indycze

    300 gram
  • pomidor

    2 sztuki
  • ser feta

    100 gram
  • sól i pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie kroimy wzdłuż. Łyżeczką drążymy środek, tak aby przy skórce został ok. 1 cm miąższu. Mięso mieszamy z wydrążonym miąższem i pokrojonymi w kostkę pomidorami, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na łyżce oliwy z oliwek.
Cukinię nadziewamy farszem i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy ok. 20 min w temp. 180 stopni.
5-10 min przed zakończeniem pieczenia na cukinię kładziemy pokrojoną w plasterki fetę.
monikalangier
Aby zmniejszyć kaloryczność dania wybierz fetę do 12% tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 26.09.2014 14:59
lubię cukinię faszerowaną, ta na pewno jest świetna
Jagódka77 06.09.2014 14:38
właśnie zastanawiałam się jak jeszcze można nadziać cukinię
gacopierz23 02.09.2014 21:47
obiadek na czasie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat